Natuurconservatie

Vandaag de dag is natuurconversatie belangrijker dan ooit tevoren. We verbruiken erg veel van de aarde en dus ook de natuur, maar geven er uiteindelijk veel te weinig voor terug. De cijfers waarmee wij om onze oren lijken te worden geslagen wijzen keer op keer uit dat wij er iets aan moeten doen. En het liefst vandaag nog. Als je alleen al kijkt naar de insecten, dan weet je dat er iets mis aan het gaan is. De bijen zijn aan het verdwijnen, er zijn ongelooflijk vel insecten weg en het lijkt alleen maar door te gaan. Natuurconservatie is dus gewoon noodzakelijk. Dat houdt in dat er niets meer moet worden weggenomen, om zo de natuur te kunnen behouden. Het moet een eerlijk en uitgebalanceerd systeem zijn, waardoor wij als mensen, samen met de natuur en alles wat daarbij hoort, behouden kunnen blijven.

Door natuurconversatie uit te voeren zorgen wij ervoor dat de natuur intact blijft. Iedere dag verliezen we zo’n honderd diersoorten. Laten wij er nou voor zorgen dat het uitsterven van dieren niet verder zal gaan. Laten we de natuur een kans geven zich te herstellen. Er wordt al iets gedaan aan de plastic soep. Dat soort dingen zijn er onderdeel van. Het koraal is aan het verdwijnen in de great barrier reef. Allemaal indicaties dat het behoorlijk mis aan het gaan is. En daar kunnen wij als mensen gewoon een stokje voor steken. Door over te stappen op groene energie bijvoorbeeld. Niet langer de olie uit de grond boren, alles op zonne-energie doen en de wind en het water ons energie laten geven. Dat alles in plaats van iets van de aarde roven waar wij niets voor terugdoen.

De Aarde

Er komt steeds meer besef over wat wij met de aarde aan het doen zijn. En steeds meer landen zien ook in dat natuurconversatie een heel belangrijk iets is. Laten we zelf dan ook ons steentje bijdragen. Het hoeft niet allemaal alleen maar van de regeringen af te hangen. Als we als inwoners van deze aardbol bewuster ons afval scheiden, ervoor zorgen dat de natuur mooi behouden blijft en hem niet vervuilen, dan zetten we al een heel erg goede stap voorwaarts. En dat is nou precies wat nodig is. Een klein begin is het misschien, maar iedere kleine stap is er eentje die we anders niet zouden maken.

Door voor de natuur te zorgen zal het uiteindelijk ook beter met onszelf gaan. Want de aarde zal veel langer meegaan. Minder CO2 uitstoten bijvoorbeeld zorgen ervoor dat de ozonlaag behouden wordt. Allemaal dingen waar wij als mensen echt iets aan kunnen doen. Door het samen te doen lossen we het probleem veel sneller op. En door individueel te beginnen, zullen er vanzelf mensen volgen.

Natuurconversatie is dus ongelooflijk belangrijk. Begin er vandaag zelf mee en zie hoe de wereld al een stuk beter plek kan worden door alleen al bijvoorbeeld minder troep op straat achter te laten. Het begint klein, maar zal dan uiteindelijk heel groots gaan eindigen, laten we daar met zijn allen op hopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *